Phønix logo om phønix lyd video kalender medlemmer presse kontakt sprogvalg-language choice

Folkemusikken i salmerne

- Phønix giver de gamle salmer nye vinger -

Phønix har i denne koncert kastet sig over de gamle danske salmer og salmemelodier, som har rod i folkemusikken og giver dem nyt liv.Mange salmer blev skrevet på folke- og visemelodier, sange og dansemusik som menigheden kendte og holdt af og derfor nemt kunne synge med på. Tempoet og udførelse har med årene taget melodierne et nyt sted hen og når vi synger salmer til jul eller søndagens højmesse, er der ikke mange, der tænker på, at det engang var dansemusik.

Salmeelskere og salmesangere får en helt anderledes oplevelse af, hvad salmemelodierne kan, når de spilles med folkemusikkens drive og dansable swing. Publikum får lejlighed til at prøve det på egen krop, når de synger med på udvalgte fællessangs-salmer undervejs i koncerten.

Musikglæde, sang og fællesskab - Det lokale kor kan også medvirke

Phønix har arrangeret en håndfuld af salmerne for kor, så kirkens kor eller et andet lokalt kor kan medvirke på en del af koncerten sammen med Phønix.

Salmerne er arrangeret for både børne- og voksenkor, lige og blandede stemmer. Hvis det ønskes kan korsatserne indøves på en workshop med Phønix’ sangerinde Karen Mose, der til daglig også arbejder som korleder. Workshoppen tager udgangspunkt i gehørsinstudering og i det særlige folkemusikalske swing.

Korsatserne kan også forberedes på forhånd i løbet af korets ugentlige møder. Der vil være en fællesprøve med Phønix inden koncerten.

Her er et videoklip fra vores koncert med Sct. Andreas Pigekor i Randers:Kontakt:
Anja Præst Mikkelsen
Sigurd Rings Vej 19
DK-5200 Odense V
Danmark
Mobil (+45) 2143 3821
anja(a)phonixfolk.dk
Webmaster_.gif (1K)