Pigen og drengen

Udgivet i 2002

Pigen og Drengen er Phønix 4. udgivelse, men det er første gang bandet laver et album som indeholder både instrumental og vokal musik. Numrene på albummet er en blanding af nykomponerede melodier og tekster hentet fra den store skat af danske og nordiske folkeviser og sange. Teksterne tilføjer en helt ny dimension til den specielle Phønix stil og sound af komplekse og originale arrangementer. Melodierne og sangteksterne fletter sig elegant ind i hinanden og danner en levende og intens helhed.

Titelnummeret Pigen og Drengen, om et ungt par der mødes på dansegulvet, er på en måde et symbol på alle albummets sange, som alle indeholder et møde på godt og ondt mellem to parter - orden og kaos, retfærdighed og undertrykkelse, livet og døden, den dumme og den kloge, smuk og grim eller mand og kvinde.

Med dette album er Phønix endnu engang med til at forny den danske musik tradition. De griber fat i en række vedkommende og bæredygtige sange og bringe dem med ind i det nye årtusind i en ny og moderne udformning.